A A
RSS

Vindecarea definitiva a hemoroiziilor

2013/01/24

Hemoroizi

Momentul diagnosticului pentru un pacient care sufera de hemoroizi vine cu cateva intrebari esentiale. In primul rand, suferindul doreste sa cunoasca intregul mechanism al bolii de care sufera. Apoi, este evident ca asteapta ca medicul curant sa ii indice o terapie antihemoroidala adecvata, care sa elimine, rapid si eficient, durerile de care sufera si sangerarile care il pot alarma. Dupa ce persoana in cauza nu mai prezinta nici un simptom acut al bolii hemoroidale, este interesata de o posibila vindecare definitiva a hemoroizilor. Daca pana in acest moment, medicul proctolog a putut sa ofere raspunsuri pe care pacientul le-a acceptat cu usurinta, acum nu mai este cazul. Motivul este simplu: nu exista nici o metoda de tratament dezvoltata si cunoscuta de comunitatea medicala internationala care sa asigure vindecarea definitiva a hemoroizilor. Practic, boala hemoroidala este una dintre putinele afectiuni benigne incurabile.

Vindecare definitiva a hemoroiziilor

De ce sunt hemoroizii considerati imposibil de vindecat definitiv? Raspunsul este simplu: originea procesului inflamator care sta la baza dezvoltarii bolii hemoroidale este inca necunoscuta. Specialistii in domeniu ofera cateva posibilitati in legatura cu cauzele bolii hemoroidale, fapt ce deschide noi zone de cercetare pentru identificarea unui tratament care sa opreasca evolutia hemoroizilor si chiar sa vindece leziunile provocate de aceasta afectiune un pacient care sufera de inflamatii cronice ale venelor anorectale. Astfel, printre cele mai importante cauze care pot sa fie incluse in tabloul clinic al hemoroizilor se numara factorul genetic, alimentatia nepotrivita, mediul inconjurator, stresul zilnic si bolile asociate. Evident, daca pacientul respectiv a dezvoltat hemoroizi pe fondul unei predispozitii genetice, boala poate fi tratata doar simptomatic, terapia avand drept unic scop ameliorarea tuturor simptomelor prezentate de catre pacient, oricat de grave ar fi ele. De obicei, ordinea in care manifestarile fizice sunt ameliorate este urmatoarea:

  1. in primul rand, se opreste sangerarea, daca ea este abundenta sau daca este un simptom care a aparut de foarte multa vreme, pentru a evita scaderea volemiei sau pierderile de electroliti, ceea ce poate sa conduca la instalarea unei anemii foarte grave.
  2. Apoi, dupa accelerarea procesului de coagulare, durerea este urmatorul simptom pe care pacientul nu il doreste doar ameliorat, ci chiar eliminat in totalitate.

Din pacate, datorita faptului ca doar anestezicele locale functioneaza cu adevarat in boala hemoroidala, sansele ca durerea sa dispara complet sunt minime. Celelalte simptome, ca iritatia locala si pruritul, sunt cauzate de sangerare si dispar o data cu oprirea hemoragiei.
Daca pacientul prezinta hemoroizi datorita unei alimentatii necorespunzatoare, medicul curant va observa, dupa efectuarea unei anamneze corecte si complete, ca sistemul digestiv al persoanei in cauza nu functioneaza la intreaga sa capacitate. Practic, pacientul sufera de constipatie cronica, afectiune care poate fi vindecata aproape in totalitate cu ajutorul unui regim alimentar care sa asigure un tranzit digestiv adecvat. In general, eficacitatea acestui tip de terapie depinde doar de suferind si doar de dorinta sa de a elimina o posibila cauza a bolii hemoroidale. Pentru acesti pacienti, vindecarea hemoroizilor nu este doar o idee abstracta, posibila intr-un viitor indepartat, ci o realitate, deoarece daca reusesc sa isi moduleze functionarea sistemului digestiv si elimina blocajul de la nivel intestinal, ameliorarea inflamatiei venelor anorectale se face foarte rapid, iar sansele de reinstalare a bolii sunt relativ scazute. Evident, regimul alimentar trebuie respectat cu strictete, de-a lungul intregii vieti a pacientului, pentru ca orice modificare brusca poate induce o reaparitie a bolii hemoroidale.

Totusi, termenul de vindecare definitiva implica o disparitie completa a bolii din sistemul pacientului si o sansa de reaparitie practic nula. In cazul bolii hemoroidale, chiar si pentru suferinzii care respecta tratamentele si dietele indicate de medici, acest lucru nu este posibil. Exista anumiti markeri chimici ai proceselor inflamatorii care pot fi detectati in sangele uman, markeri care indica gravitatea problemei de sanatate si momentul aproximativ al aparitiei ei, dar si localizarea ei anatomica. Astfel, markerii pentru boala hemoroidala apar la analize de sange amanuntite chiar si la cativa ani de la ultima criza a unui pacient, atunci cand, dupa toate semnele clinice, persoana in cauza poate fi considerata vindecata.

Etichetat cu: , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: