A A
RSS

Tratamentul hemoroizilor cu ajutorul usturoiului

2012/11/21

Uncategorized

Boala hemoroidala este o problema care afecteaza lumea moderna din ce in ce mai mult. In esenta, pacientii care sufera de hemoroizi sunt sedentari, supraponderali sau au o alimentatie deficitara. Cel putin asa spune teoria. Practica ultimului deceniu arata ca lucrurile stau foarte diferit. Astfel, datorita excesului alimentar al noului mileniu, dar si datorita cresterii toxicitatii mediului inconjurator si a ingerarii de principii alimentare ce contin diversi factori artificiali de crestere si de conservare, hemoroizii au inceput sa afecteze copii, de la varste foarte fragede, adolescenti, adulti aflati in al doilea sau al treilea deceniu de viata, dar si varstnici care nu au avut antecedente de boli ale sistemului vascular. Ce este boala hemoroidala? Raspunsul este simplu: hemoroizii sunt inflamatii ale venelor anorectale. Cauzele care conduc la aparitia acestor inflamatii sunt, in mare parte, doar presupuse. Confirmarea lor ramane de domeniul viitorului. Prin urmare, daca lumea medicala nu cunoaste, cu adevarat, care sunt factorii care contribuie la aparitia hemoroizilor, tratamentele sunt doar simptomatice. Evident, se vorbeste despre tratamente ce au fost dezvoltate de medicina clasica si despre cele elaborate de medicina alternativa. Medicina clasica ofera o anumita siguranta a ameliorarii simptomelor, dar este, in cele mai multe dintre situatii, invaziva, dureroasa si limitata la cateva procedee standard. Tratamentele alternative prezinta o paleta mult mai larga de posibilitati pentru un pacient care este dispus sa accepte perioada mai lunga de la inceputul tratamentului pana la ameliorarea vizibila a simptomelor acestuia.

Printre cele mai populare tratamente alternative impotriva hemoroizilor se afla si cele care folosesc usturoiul. Ruda apropiata a cepei, usturoiul este compenenta principala a diverselor leacuri populare, toate folosite in trei mari categorii de afectiuni: infectii, probleme cu imunitatea si probleme vasculare. In cazul utilizarii usturoiului in tratamentul hemoroizilor, se poate spune cu incredere ca el actioneaza pe toate cele trei planuri mentionate mai sus. Astfel, in momentul in care se fisureaza o vena anorectala inflamata, nu mai exista nici o bariera intre mediul intern al corpului uman si cel extern. Pe de o parte, asta inseamna ca pacientul sangereaza si, pe de alta parte, inseamna ca bacteriile prezente in canalul rectal pot sa patrunda cu usurinta in circulatia sanguina. Prin urmare, actiunea antiinfectioasa a usturoiului este utila. Evident, doar o utilizare adecvata a compreselor cu extract de usturoi este folositoare. Aplicarea usturoiului proaspat la locul afectat conduce la aparitia unor dureri intense, datorate principiilor active din compozitia lui.

Modularea imunitatii este importanta in tratamentul antihemoroidal, deoarece usturoiul poate sa joace atat rol de imunosupresor, cat si de imunostimulator. In cazul hemoroizilor, este mai util ca usturoiul sa fie imunosupresor. Astfel, daca sistemul imun al unui pacient este prea activ in mijlocul unei crize hemoroidale, durerea pe care acesta o simte va fi mult mai intensa decat cea pe care o simte un pacient ce are in schema de tratament un imunosupresor usor, de origine naturala. Motivatia este simpla: sistemul imun observa ca exista o problema undeva in corp, sintetizeaza anumite substante pentru a putea sa ajute organismul in procesul sau de refacere, substante care actioneaza drept activatori ai anumitor receptori. Din pacate, unii dintre acesti receptori sunt receptori durerosi. In cazul unei rani usoare la suprafata pielii, se creaza o sensibilitate ridicata pe anumite parti ale pielii. In cazul hemoroizilor, insa, orice stimul dureros in exces trebuie sa fie indepartat cat mai repede cu putinta.

Usturoiul este un vasoconstrictor foarte faimos in lumea vegetala. Se foloseste pentru aceasta proprietate a sa doar in cazul in care pacientul se afla in perioada dintre crizele hemoroidale, pentru a ajuta in procesul de scadere a inflamatiei venelor anorectale. In mijlocul unei crize, vasoconstrictia este contraindicata deoarece poate conduce la aparitia de cheaguri de sange si la cicatrizarea gresita a ranilor.

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: