A A
RSS

Hemoroizii si zeama de varza

2012/11/06

Uncategorized

Hemoroizii sunt o boala inflamatorie cu origine necunoscuta. Unii specialisti sustin ca originea bolii hemoroidale poate fi identificata la nivelul sistemului digestiv, pe cand altii o cauta in insusi genomul uman sau in interiorul metabolismului. Pana in momentul de fata, toti acesti cercetatori par sa aiba dreptate, ceea ce face ca hemoroizii sa fie una dintre cele mai complexe afectiuni inflamatorii dintre cele cunoscute momentan. Din pacate, desi originea sa incerta face din hemoroizi un fascinant studiu de caz, nu ajuta cu nimic la dezvoltarea unui tratament care sa functioneze in mod evident. Astfel, toata terapia antihemoroidala existenta pana in prezent este doar simptomatica sau, in cel mai bun caz, simptomatic – patogena. Finele mileniului trecut a adus dupa sine dezvoltarea unei intregi palete de scheme de tratament medicamentos antihemoroidal, dar si revenirea in prim plan a terapiilor naturiste impotriva hemoroizilor.

Zeama de varza

Una dintre cele mai cunoscute elemente ale oricaror terapii naturiste antihemoroidale este zeama de varza murata. Varza face parte din familia Brasicaceae, fiind un adevarat medicament vegetal. Contine vitamine si minerale din abundenta, cum sunt vitaminele din grupul B, vitamina C, vitamina PP, acidul folic, magneziul si zincul. Este bine de stiut ca prin murare se pastreaza aproape toate componentele verzei proaspete si ca, mai mult, varza murata contine, datorita unui proces de transformare enzimatic, vitamina B12, fiind singurul produs vegetal care are in componenta sa aceasta vitamina. Deasemenea, varza, fie ea proaspata, fie ea murata, contine o cantitate impresionanta de fibre vegetale. In mod evident, nu sunt acelasi tip de fibre ca cele care se gasesc in cereale, dar au un rol asemanator: in contact cu apa din dieta pacientului sau cu apa care se gaseste in organism in orice moment, fibrele din varza se umfla si genereaza un bol alimentar de dimensiuni adecvate, de forma rotunda, care este usor transportat prin sistemul digestiv pana in canalul rectal. Astfel, este evident ca unul dintre principalele roluri ale sucului de varza murata este acela de mentine sistemul digestiv in stare de functionare.

Datorita complexului de vitamine B, zeama de varza murata are rol de fortifiere si de tonifiere a sistemului vascular si, in mod natural, a venelor anorectale care sunt vinovate de aparitia hemoroizilor. De asemenea, datorita vitaminei C, zeama de varza murata asigura o foarte buna protectie impotriva oxidarii prea rapide a diverselor principii alimentare consumate de pacient, deci intretine buna functionare a digestiei. Vitamina PP ajuta la fixarea complexului de vitamine B la nivelul sistemului vascular, iar acidul folic este un protector faimos al intestinelor. Magneziul si zincul lucreaza impreuna pentru a mentine un echilibru intre o digestie prea rapida si una prea lenta. Luate fiecare in parte, elementele chimice din zeama de varza murata sunt foarte utile corpului uman, dar o data ce sunt luate impreuna, ele devin o adevarata arma impotriva tulburarilor de ordin digestiv.

In primul rand, este bine de stiut cum se administreaza zeama de varza murata in tratamentul antihemoroidal. Mai precis, pe ce cale. De obicei, oamenii considera ca se pot aplica cataplasme cu zeama de varza direct pe locul afectat, dar adevarul este ca acestea au un efect astringent si cicatrizant redus si ca durerea resimtita de pacient in plina criza hemoroidala nu este diminuata sub nici o forma de aceste cataplasme. Prin urmare, singura metoda de administrare care conduce la un efect terapeutic intens antihemoroidal este administrarea pe cale orala. Astfel, pacientul bea cate 100 ml de zeama de varza murata incalzita, de doua sau de trei ori pe zi, la diferente de aproximativ opt ore intre ingerari. Dupa cateva zile, suferindul ar trebui sa se simta mult mai bine si sa observe o scadere a vitezei de sangerare, daca prezinta fisuri la nivelul peretilor vaselor de sange din canalul rectal. De asemenea, se poate consuma si salata de varza murata o data pe zi, pentru potentarea efectului pe care il produce zeama de varza.

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: