A A
RSS

Tratamente pentru hemoroizi

2011/05/23

Hemoroizi

Tratamentele pentru hemoroizi variaza in cost, grad de risc si eficacitate. Culturi diferite si indivizi diferiti abordeaza in maniere distincte tratamentul. Cateva dintre taratamente sunt amintite aici, in ordinea crescatoare a gradului de intruziune si cost.

Pentru multi oameni, hemoroizii sunt afectiuni usoare si temporare care se vindeca in mod spontan sau prin intermediul masurilor recomandate si pentru prevenirea lor. Nu exista medicament care vindeca in totalitate hemoroizii, dar tratamentele locale cum ar fi baile calde de sezut, folosirea bideului, compresele reci si analgezicele locale, pot calma temporar afectiunea. Mai ales in cazul hemoroizilor externi cu o umflatura mica, dar vizibila, afectiunea poate fi imbunatatita facand o baie calda, care are ca efect relaxarea vaselor de sange din regiunea rectala. Folosirea regulata a cremelor medicamentoase in timpul fazelor timpurii ale inflamarii unui hemoroid poate atenua situatia, limita dezvoltarea umflaturii si preveni iritatiile.

Totusi, cremele ce contin preparate pe baza de steroizi slabesc pielea, ceea ce poate duce la alte inflamari. Mentineti zona curata si uscata, lubrifiind-o cand este cazul si cu ajutorul cremelor speciale pentru hemoroizi sau lubrifianti.

Unii oameni necesita urmatoarele tratamente chirurgicale pentru forme cronice sau severe de hemoroizi:

  • Ligatura cu benzi elastice. Este cel mai intalnit tratament pentru hemoroizi. Sunt aplicate benzi elastice pe un hemoroid intern pentru a-i taia alimentarea cu sange. In cateva zile, hemoroidul „ofilit” este eliminat odata cu defecatia normala.
  • Hemoroidoliza galvanica. Este un procedeu care foloseste curentul electric continuu pentru a inlatura hemoroizii. Metoda este simpla, nedureroasa, dureaza aproximativ 10 minute si nu necesita anestezie sau spitalizare.
  • Scleroterapia (terapia prin injectare). Un agent de sclerozare sau de intarire este injectat in hemoroizi. Acesta determina prabusirea peretilor venei si cicatrizarea hemoroizilor.
  • Crioterapia. Varful inghetat al unui aplicator este utilizat pentru a distruge tesuturile hemoroidale. Este folosit nitrogenul lichid pentru a congela hemoroidul. In prezent, tehnica este folosita foarte rar din cauza efectelor secundare.
  • Coagularea cu laser sau infrarosii. Laserul, raze infrarosii sau electricitatea sunt folosite pentru a cauteriza tesuturile afectate. Laserele sunt acum mai putin utilizate deoarece s-a descoperit ca razele infrarosii au un grad mai mare de eficacitate in tratarea hemoroizilor.
  • Hemoroidectomie. Indepartarea chirurgicala a hemoroizilor. Hemoroidectomia este indicata in caz de complicatii ale hemoroizilor (hemoragie, dureri, formarea unui cheag, inflamatia anusului) sau cand tratamentele medicale (scleroza, crioterapie, ligatura elastica) au esuat. Ea este practicata sub anestezie generala. Urmarile acestei interventii fiind destul de dureroase, trebuie sa fie supravegheate si necesita ingrijiri postoperatorii asidue, in particular o dilatatie anala prudenta in timpul primelor 10 zile. Trebuie asociate acestora masuri dietetice (imbogatirea regimului alimentar in fibre).
  • Clisma. Clisma este folosita pentru a curata rectul. Desi este o procedura simpla, ea poate fi complicata de existenta hemoroizilor, asa ca in astfel de cazuri este indicat sa fie facuta de catre un doctor. In timpul clismei, apa, de obicei calda, este injectata in rect si apoi evacuata, curatand astfel zona.

Etichetat cu: , , , , , , , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: