Tratamente naturiste pentru hemoroizi
Unii oameni sustin ca au aplicat cu success proceduri naturale in scopul tratarii sau inversarii afectiunii cronice. Aceste proceduri oglindesc in mare parte masurile de prevenire a hemoroizilor. Totusi, masurile de auto-ingrijire, inclunzand aici si remediile naturale si pe baza de plante, nu ar trebui utilizate fara acordul doctorului pentru a evita eventualele interactiuni dintre medicamente. Acestea includ:
- Aplicarea locala a astringentilor naturali si a agentilor de calmare, cum ar fi aloe vera si mierea.
- Consumul de alimente bogate in fibre pentru a crea un scaun mai moale si mai usor de eliminat, pentru a diminua iritatia homoroizilor existenti.
- Utilizarea pozitiei „pe vine” in timpul defecatiei
- Pentru cei care sufera de hemoroizi cauzati de circulatia venoasa defectuoasa (impreuna cu existenta venelor varicoase in extremitatile inferioare) se recomandata dormitul peste noapte cu picioarele ridicate, ce ajuta la reducerea sau eliminarea completa mai ales a hemoroizilor externi.
- Plasarea unei pungi cu gheata pe un hemoroid extern ar trebui sa calmeze mancarimea si inflamatia. Tineti gheata pe hemoroid timp de 15-20 de minute.
Este recomandata in special combinarea si utilizare in paralel a remediilor externe si interne, de exemplu folosirea supozitoarelor cu analgezice naturale combinate cu un consum regulat de ceai de musetel.
Suplimentele naturale pot preveni sau trata multe dintre complicatiile cauzate de hemoroizi, iar plantele cum ar fi ghimpele, castanul porcesc si bioflavonoidele pot fi aditii eficace in tratarea hemoroizilor.
Extractul de ghimpe, Ruscus aculeatus, contine substante care au efecte antiinflamatoare si vasoconstrictoare care ajuta la intarirea si consolidarea venelor. Ghimpele este utilizat in medicina traditionala la tratarea problemelor venoase, incluzand hemoroizi si varice.
Extractul de castan procesc, Aesculus hippocastanum, contine o saponina numita aescin, care actioneaza ca un antiinflamator, antiedeme si tonic pentru vasele de sange. Aescinul ajuta la imbunatatirea tonusului peretilor venelor, intarind astfel structura de rezistenta a acestora. Studiile efctuate de cercetatori au aratat ca folosirea suplimentelor cu extract de castan porcesc ajuta la ameliorea durerii si a inflamatiilor asociate insuficientei venoase cronice.
Extractul de afine, Vaccinium myrtillus, este un bioflavonoid, iar suplimentele ce contin acest flavonoid complex protejeaza si mentin rezistenta si functionarea corecta a venelor. In cazul tratarii hemoroizilor s-a descoperit ca bioflavonoizii reduc disconfortul anal si durerea. Efectele secundare ale acestor substante par a fi usoare si rare, facand din ele un tratament promitator al hemoroizilor in timpul sarcinii.
Principalii flavonoizi care se gasesc in citrice, diosmin si herperidin par a fi benefici. S-a descoperit recent ca Dalfon, un produs obtinut din bioflavonoizi din citrice, a cauzat o ameliorare a simptomelor in femeile insarcinate incepand cu ziua a patra de la prima utilizare si poate reduce simptome ca durerea, senzatia de greutate, sangerari si mancarimi.
Printre alte remedii naturale ale hemorizilor se numara si Triphala, un tratament obtinut dupa traditia Ayurvedica, alcatuit din parti egale din trei plante: Emblica officinalis, Terminalia bellirica, Terminalia chebula. Triphala este binecunoscut ca fiind un tonic intestinal eficient care amelioreaza intr-un mod bland constipatia fara a fi un stimulent agresiv.
De asemenea, pot fi de mare ajutor si aplicarile locale de musetel sau galbenele, fie sub forma unui unguent sau a unei comprese.
Etichetat cu: afectiuni cronice, astringenti, hemoroizi, naturiste, tratamente
2011/04/14
Hemoroizi