Top 5 tratamente naturiste pentru hemoroizi
Terapiile alternative nu au cel mai bun renume in legatura cu aplicarea lor in diferite boli, dar in cazul hemoroizilor, acestea au avut un foarte mare succes, succes demonstrat atat de catre studii stiintifice efectuate in diverse spitale in lumea intreaga, dar confirmat si de catre oameni obisnuiti, care au suferit ani in sir de hemoroizi. Cele mai importante cinci tratamente naturiste pentru combatarea bolii hemoroidale sunt urmatoarele:
- O dieta echilibrata: ar putea parea ciudat, dar primul tip de tratament naturist impotriva hemoroizilor este schimbarea stilului de viata. In primul rand, aceasta implica modificarea dietei. Dar nu in orice fel si nu cu eliminarea sau adaugarea oricaror tipuri de alimente. Exista alimente care vor face mai mult rau pacientului, dar si alimente care, in anumite situatii, pot aduce o imbunatatire de-a dreptul spectaculoasa starii de sanatate a suferindului. Este bine cunoscut faptul ca fibrele vegetale sunt promotoare ale fluidificarii tranzitului intestinal. Prin urmare, celor care sufera de hemoroizi li se recomanda sa manance alimente cu un continut ridicat in fibre, cum ar fi cerealele integrale si nedecorticate, fructele si legumele proaspete, semintele de Psylla, semintele de in si algele. Totusi, anumite precautii trebuiesc luate: prea multe fibre prezente in alimentatie in raport cu orice alt fel de nutrienti pot conduce la diaree.
- Bioflavonoidele: sunt o categorie de substance chimice intalnite, mai ales, in alimente de culoare rosie sau portocalie. Evident, in cele care au aceste culori in mod natural si in stare proaspata. Ce fac bioflavonoidele si de ce sunt ele utile pentru un pacient care sufera de hemoroizi? Raspunsul este simplu: bioflavonoidele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a mari rezistenta peretilor vaselor de sange. Practic, daca pacientul mananca alimente cu bioflavonoide in mod regulat, sansele ca hemoroizii sai sa evolueze in hemoroizi sangeranzi sunt mult mai mici decat in mod normal, atunci cand dieta lui nu include aceste tipuri de alimente. Cele mai cunoscute alimente cu bioflavonoide sunt: citricele, tomatele si morcovii.
- Comprese cu Hamamelis Virginiana: cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile cicatrizante si antiinflamatorii, aceasta planta nu creste in mod natural pe teritoriul Romaniei. Totusi, ea a devenit foarte utilizata in ultimii ani si pe piata romaneasca, o data cu introducerea ei in terapia antihemoroidala. Tratamentul cu Hamamelis Virginiana vizeaza un efect local: planta, in intregimea ei in general, dar si doar frunzele, este facuta infuzie, infuzia este racita pana la temperatura camerei si este aplicata pe comprese de tifon. Aceste comprese de tifon sunt asezate pe locul afectat si mentinute timp de zece minute. Procedeul se repeta de trei ori pe zi, in cazul pacientilor care sufera de sangerari anale, dar care nu se afla in plina criza hemoroidala. Pentru cei ce trec printr-o astfel de criza, compresele pot fi aplicate si de sase ori pe zi.
- Infuzie de ghimpe: ghimpele este considerata a fi o “planta minune” de catre specialistii medicinei naturiste deoarece prezinta o compozitie chimica cu adevarat speciala, care ii confera foarte multe proprietati deosebite. Printre aceste proprietati se intalnesc: marirea vitezei de cicatrizare, marirea rezistentei peretilor vaselor sangvine si reducerea inflamatiilor de orice natura. Doua cani de infuzie de ghimpe, realizata in mod corect, pot ajuta pacientul in combaterea bolii hemoroidale.
- Comprese cu frunze de castan salbatic: la fel ca si cele doua plante de mai sus, castanul salbatic este faimos pentru proprietatile sale cicatrizante locale, fiind utilizat sub forma de comprese, aplicate direct pe zona afectata si este recomandat mai ales pacientilor aflati in criza hemoroidala.
Etichetat cu: hemoroizi, naturale, naturiste, top 5, tratamente
2012/04/26
Hemoroizi