A A
RSS

Intrebari frecvente despre hemoroizi

2011/05/30

Hemoroizi

Hemoroizii sunt acele vase de sange care se inflameaza in zona anusului, la interior si la exterior, si care sau acele dureri insuportabile si sangerarile care nu fac decat sa ne sperie imediat. Ei bine acest lucru ar trebui sa fie stiut de toata lumea, dar din pacate situatia este alta. Hemoroizii afecteaza foarta multe persoane, iar multe nu stiu cum sa trateze aceasta afectiune. Aceasta serie de articole se adreseaza acelor persoane care au incercat tot ce se putea si care acum se vad nevoite sa recurga la o metoda de tratare pe care nu o doresc, dar la care apeleaza din pura necesitate. Seria aceasta va va oferi raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente cu privire la interventiile chirurgicale pentru hemoroizi.

Exista si alte interventii mai putin invazive ce se folosesc in inlaturarea de hemoroizi?

Daca starea dvs nu este atat de grava incat sa necesite o interventie chirurgicala foarte invaziva, doctorul dvs va poate recomanda o procedura mai putin invaziva, mult mai simpla si mai “prietenoasa”. Aceste proceduri presupun intreruperea fluxului sanguin catre hemoroid si nu inlaturarea sa propriu-zisa. Cele mai des intalnite astfel de proceduri minimal invazive de inlaturare pentru hemoroizi sunt:

Excizia: in acest caz cheagurile de sange din hemoroizi sunt inlaturate.

Ligatia cu benzi de cauciuc: in acest caz benzi de cauciuc sunt puse in jurul acelor hemoroizi interni mai putin evoluati pentru a le intrerupe fluxul sanguin.

Scleroterapia: in acest caz se injecteaza in hemoroizi o anumita substanta care opreste complet caile sanguine care “hranesc” acei hemoroizi.

Laser: in acest caz laserul este folosit pentru a arde si pentru a cauteriza terminatiile tesuturilor din hemoroizi, blocand astfel fluxul sanguin catre tesut.

Aceste interventii sunt folosite in cazul acelor hemoroizi de grad 1 si 2, ele avand un succes mai mic in cazul acelor hemoroizi de grad 3 si 4 decat hemoroidectomiile.

Ce doctori realizeaza interventiile chirurgicale pentru hemoroizi?

Pacientii care inregistreaza interventii chirurgicale pentru hemoroizi de succes recomanda adesea chirurgii colorectali pentru asemenea operatii. Acesti chirurgi sunt cunoscuti si ca proctologi sau chirurgi de colon si rect. Proctologii sunt specializati in tratarea bolilor care apar in intestinul gros, care include anusul, colonul sigmoid si rectul. Asadar daca sunteti afectat de hemoroizi si nu stiti la cine sa apelati, incercati sa gasiti un proctolog specialist care sa va trateze. Nu uitati, cu cat apelati mai repede la un specialist, cu cat viata dvs va reveni la normal.

Etichetat cu: , , , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: