A A
RSS

Hemoroizii la vegetarieni

2012/08/08

Hemoroizi

Una dintre categoriile de persoane care par a nu avea motive sa fie afectate de boala hemoroidala sunt vegetarienii. Totusi, hemoroizii si vegetarienii au o lunga istorie impreuna, istorie explicata cu ajutorul acelorasi mecanisme care conduc la aparitia hemoroizilor la persoanele cu alimentatie obisnuita. Astfel, vegetarienii consuma aceleasi cantitati de principii nutritive si aceleasi feluri de principii nutritive, chiar daca ele nu provin din surse de origine animala. Prin urmare, am putea spune ca hemorozii sunt o boala care ii afecteaza si pe vegetarieni in aceiasi masura ca si pe toti ceilalti pacienti. Adevarul este ca persoanele care nu consuma alimente de origine animala sunt mai putin predispusi spre a dezvolta vreun fel de afectiune inflamatorie, printre care se numara, in mod evident, si boala hemoroidala.

Cauzele aparitiei hemoroizilor la vegetarieni sunt asemanatoare celor clasice: constipatia, modificarea echilibrului florei intestinale saprofite, perioada de graviditate, dar cauze de origine genetica si de mediu, precum si sedentarismul si existenta unui dezechilbru la nivelul constructiei peretilor vaselor de sange din corp. Nu atunci cand vorbim despre cauzele hemoroizilor vom observa diferenta intre pacientii cu alimentatie normala si vegetarieni, ci atunci cand vorbim de factorii declansatori ai acestor cauze. Practic, diferenta se vede atunci cand aducem in discutie cauzele cauzelor.

Sa vorbim despre constipatie. In cazul persoanelor cu alimentatie obisnuita, constipatia este generata de o ingestie abundenta de grasimi saturate, provenite, in general, din carne de porc. De asemenea, mai poate fi cauzata si de o micsorare a peristaltismului intestinal, datorita aparitiei unei afectiuni care implica muschii abdominali sau datorita unei interventii chirurgicale in acea zona. In cazul vegetarienilor, lipsa alimentelor care stimuleaza in mod natural peristaltismul intestinal conduce la constipatie. Practic, daca acestia nu mananca proteine de origine animala, ar trebui sa manance mancare slab condimentata, pentru a-si asigura un tranzit normal. Totusi, este cunoscut faptul ca vegetarienii au o dieta bogata in fibre vegetale provenite din cereale integrale si, de asemenea, ca aceste fibre au un efect benefic asupra digestiei. De ce nu sunt de ajutor in acest caz? Este simplu: daca aceste fibre sunt consumate in exces sau fara a fi acompaniate de alte tipuri de nutriente, ele vor produce o blocare a tractului digestiv si nu o fluidificare a digestiei. Prin urmare, vegetarienii trebuie sa isi asigure o alimentatie echilibrata si sa nu faca excese de nici un fel, pentru a evita o afectare a echilibrului digestiv.

Modificarea florei intestinale saprofite este cauzata, la randul ei, de o serie de factori, printre care se numara administrarea indelungata si neintrerupta de antibiotice si de anticanceroase si aparitia unei infectie cu o bacterie sau cu un virus patogen. In primele cateva luni de la inceperea unei diete complet vegetariene, sistemul imunitar al pacientului se gaseste la limitele lui inferioare, acesta fiind permanent predispus la infectii de orice natura. Tratamentul cu antibiotice, pe de o parte, are efect benefic, distrugand bacteria vinovata, dar, pe de alta parte, poate slabi si mai tare organismul deja slabit. Practic, in primul an de dieta vegetariana, pacientilor trebuie sa li se administreze diverse suplimente pentru a le asigura o imunitate corespunzatoare si pentru a elimina sansele aparitiei bolii hemoroidale datorita unei infectii.

Sistemul digestiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foarte multi dintre vegetarieni considera ca daca au adoptat un stil de viata sanatos, nu mai este necesara si o anumita serie de exercitii fizice pentru a-si mentine conditia fizica. Adevarul este cu totul altul: tonusul muscular trebuie intretinut si acest lucru se va intampla doar prin miscare. Sansele ca persoana in cauza, aflata la o dieta complet vegetariana, sa se ingrase in mod neasteptat sunt relativ scazute, exercitiile fizice neavand, in acest caz, scopul de a mentine greutatea pacientului aproape de greutatea ideala, ci de a asigura energia fizica necesara desfasurarii activitatilor zilnice.

Etichetat cu: ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: