A A
RSS

Hemoroizi – prezentarea generala a acestei afectiuni

2011/05/11

Hemoroizi

Hemoroizii sunt o afectiune foarte raspandita la nivel global, mai mult de 4% din populatia lumii suferind de aceasta boala. Hemoroizii sunt una dintre cele mai comune afectiuni ce pot afecta omul, dar, in mod ciudat, oamenii sunt foarte prot informati cu privire la cauzele acestei afectiuni si la metodele de prevenire si inlaturare. Informatiile despre hemoroizi din acest articol va va invata despre durerile cauzate de hemoroizi si va vor clarifica unele lucruri cu privire la hemoroizi.

Ce sunt hemoroizii?

Atunci cand vasele de sange din interiorul si din jurul anusului devin inflamate, ele capata denumirea de hemoroizi. Aceasta problema poate fi interna sau externa, hemoroizii putand fi astfel interni sau externi, si poate cauza o mare durere.

Motivul durerilor cauzate de hemoroizi

Problema hemoroizilor vine de la umflarea excesiva a venelor din interiorul si din jurul canalului anal. In momentul in care un vas de sange devine inflamat acesta se poate desprinde de tesutul din jurul sau devenind astfel asemenea unor saculeti plini cu sange, saculeti care poarta denumirea de hemoroizi si care pot fi foarte durerosi daca sunt supusi la presiune.

Tipuri de hemoroizi

Exista doua tipuri distincte de hemoroizi si anume hemoroizi interni si hemoroizi externi. Tipul de hemoroizi care apar in interiorul canalului anal se numesc hemoroizi interni si pot exista fara a se cunoaste existenta lor, simptomele fiind mai rare decat cele ale hemoroizilor externi. Durerile sunt rare in cazul acestor hemoroizi interni, si apar uneori in cazul unei presiuni mai mari exercitate asupra lor, in cazul constipatiei, a femeilor gravide, a persoanelor care sunt nevoite sa stea jos o lunga perioada de timp in fiecare zi etc. Pe de alta parte, atunci cand vorbim de hemoroizi externi, ne referim la cei aflati la exteriorul anusului, in jurul acestuia, acesti tip de hemoroizi fiind cel mai dureros. In cazul hemoroizilor externi pot aparea simptome precum senzatia de mancarime, sangerari, dureri arzatoare cauzate de formarea unor cheaguri s.a.

Sansele ca o persoana sa sufere de una dintre cele doua forme de hemoroizi sunt destul de mari, studiile aratand ca in Statele Unite una din doua persoane va suferi de o forma de hemoroizi pe parcursul vietii. Aceasta afectiune apare cel mai des in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani si este raspandita in mod egal in randul barbatilor ai al femeilor, facand abstractie de sex, provenienta sociala si alte aspecte de acest gen.

Etichetat cu: , , , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: