A A
RSS

Creme pentru hemoroizi

2011/12/20

Hemoroizi

Cremele pentru hemoroizi sunt unele dintre cele mai bine vandute produse farmaceutice si, totodata, unele din cele mai eficiente in tratarea bolii in care sunt indicate. Exista o intreaga gama de medicatie impotriva bolii hemoroidale, dar foarte multi pacienti nu au idee ca aceasta problema de sanatate se poate trata bine si cu succesul scontat si prin alte metode, cum ar pe cale orala sau prin intermediul unui tratament bazat in intregime pe plante. Totusi, chiar si daca stiu aceste lucruri, suferinzii prefera sa apeleze la cremele hemoroidale pe care le cunosc si care sunt, in mare masura, foarte utile in plina criza hemoroidala.

Exista mai multe tipuri de creme impotriva hemoroizilor, iar clasificarea lor se face in functie de multe criterii, dar cea mai utila dintre aceste clasificari, cel putin pentru publicul larg, este aceea dupa substanta activa si indicatiile terapeutice. Astfel, unguentele antihemoroidale sunt de urmatoarele feluri:

  • Creme antispastice: in timpul unei crize hemoroidale, canalul rectal sufera spasme musculare intense. Uneori, muschii rectali raman incordati chiar si zece pana la doisprezece ore de la prima contractura. Acest fapt cauzeaza durere intensa, pe perioade lungi de timp. Cremele pentru hemoroizi cu substante antispastice au un singur scop: slabirea contracturii musculare. Prin intermediul unor substante chimice cu proprietati speciale, aceste creme intra in interiorul muschiului si separa fibrele musculare, fir cu fir, permitand oxigenului sa intre intre ele si muschiului sa se relaxeze. Din pacate, chiar si procesul de relaxare este dureros, deoarece o data cu muschii se contracta si venele de la acest nivel. Atunci cand sangelui ii este lasat drum liber pentru a accesa venele din muschii canalului rectal, se produce o vasodilatatie intensa, care este dureroasa. Totusi, aceasta durere nu se inregistreaza separat pentru pacient si este, prin urmare, trecuta cu vederea.
  • Cremele analgezice: in cazul hemoroizilor sangeranzi, durerea este descrisa de catre pacienti ca fiind aproape imposibil de suportat si asemanatoare cu cea din litiaza renala sau litiaza biliara. Prin urmare, un analgezic este oricand binevenit. De ce este el incorporat intr-o crema si nu administrat pe cale orala? Pe cale orala, analgezicele au efect la nivelul intregului corp. Din pacate, pana la muschii canalului rectal, aceste substante chimice trebuie sa treaca prin multe alte zone, iar cantitatea de substanta activa care ajunge aici este minima. Cu ajutorul cremelor cu analgezic, este asigurata concentratia corecta de substanta pentru obtinerea efectului scontat. Totodata, consistenta cremei ii permite medicamentului sa ramana in contact cu zona afectata suficient timp incat pacientul sa simta incetarea sau diminuarea durerii.
  • Cremele vasoprotectoare: acest tip de crema este mai rar folosit, dar nu pentru ca nu este eficient, ci pentru ca trebuie aplicat in perioadele dintre crizele hemoroidale. De obicei, pacientii refuza orice medicatie antihemoroidala atunci cand nu sunt in plina criza. Prin urmare, multi din ei nu inteleg ca aceasta crema ar putea sa ii ajute in lupta impotriva hemoroizilor si ca, din cauza utilizarii corecte a acestei creme pentru hemoroizi, intensitatea durerii din timpul urmatoarei crize ar putea sa fie mult mai mica. Practic, cremele vasoprotectoare intaresc peretii venelor anorectale si chiar, pentru cele dezvoltate mai recent, ii repara daca au suferit mici fisuri. Totusi, este bine sa nu se exagereze cu acest tratament deoarece se poate ajunge la o rigidizare a peretilor vaselor sangvine, ceea ce conduce la friabilizarea lor.

Etichetat cu: , , , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: