A A
RSS

Avantajele si dezavantajele benzii elastice pentru hemoroizi

2011/04/23

Hemoroizi

Problema hemoroizilor este foarte comuna, insa multe persoane sunt jenate sa vorbeasca despre acest aspect. Cu toate acestea, este foarte important sa fii informat cu privire la cauzele, simptomele si mai ales optiunile de tratament pe care le ai la dispozitie in problema hemoroizilor.

Banda elastica pentru hemoroizi

Banda elastica pentru hemoroizi

Tratamentul la care se recurge de obicei in primele stadii ale dezvoltarii hemoroizilor este schimbarea dietei, care trebuie sa contina fibre si multe lichide, la care se adauga diverse proceduri pentru diminuarea durerii, a iritatiei si a mancarimii proocate de hemoroizi, cum ar fi baile de sezut sau compresele cu gheata sau suc de rodii. Totusi, toate acestea au nevoie de timp pentru a avea rezultate vizibile in problema hemoroizilor.

Asadar, daca vrei o procedura rapida si eficienta de indepartare a hemoroizilor, cea mai buna optiune este apelarea la procedura benzii elastice speciale pentru hemoroizi. Insa, ca aceasta procedura are avantajele si dezavantajele ei.

In ceea ce priveste avantajele utilizarii benzii elastice pentru indepartarea hemoroizilor, acestea nu sunt de ignorat. In primul rand, elimina rapid cele mai suparatoare simptome ale hemoroizilor, adica senzatia de mancarime, durerea si sangerarile.

Procedura benzii elastice pentru indepartarea hemoroizilor consta in legarea acestei benzi in jurul hemoroizilor pentru a controla in primul rand sangerarile. Doctorul pozitioneaza aceasta banda elastica speciala la baza hemoroizilor si apoi inlatura cheagurile de sange din interiorul lor sau ii lasa sa se usuce si sa se desprinda in mod natural, in doua-trei saptamani. Aceasta metoda diminueaza considerabil senzatia de mancarime si durerea provocate de hemoroizi. Iar hemoroizii in sine se micsoreaza, apoi se usuca si cad pentru ca este intrerupta alimentarea cu sange a venelor care ii iriga.

Un al doilea avantaj al acestei proceduri este eficienta si rapiditatea inlaturarii hemoroizilor. De obicei, in timpul acestei proceduri, doctorul are si un asistent care sa efectueze anestezia locala, dupa care medicul leaga benzile elastice la baza hemoroizilor. Intreaga procedura este rapida, durata acesteia depinzand in mare parte deĀ  numar de hemoroizi.

Totusi, asa cum am mentionat mai sus, aceasta procedura de indepartare a hemoroizilor prezinta si anumite dezavantaje. In primul rand, se poate ca benzile elastice sa alunece daca hemoroizii nu au destul tesut sau daca pacientul ridica greutati mari intre timp. Acest lucru poate fi remediat printr-o noua vizita la doctor.

Un alt dezavantaj al procedurii este ca poate surveni infectia sau pot ramane cicatrici. Legarea hemoroizilor este o procedura delicata, deoarece in urma efectuarii acesteia, zona afectata este predispusa la infectii. De asemenea, pot ramane cicatrici dupa ce hemoroizii se usuca si se desprind.

Un alt dezavantaj al acestei proceduri de indepartare a hemoroizilor de care trebuie sa stii este sangerarea excesiva si reactiile alergice din cauza anesteziei.

Avand toate aceste informatii la dispozitie, ramane la alegerea ta daca vei opta sau nu pentru aceasta procedura eficienta si rapida, insa nu lipsita de riscuri.

Etichetat cu: , , ,

Intrari recente

Facebook

Adauga-ne pe Facebook si beneficiaza de promotii si discounturi: